Medical Line
Francuska 12, 11000 Beograd, Srbija Ponedeljak - Petak 12:00-18:00 +381 65 604 2340

Alidya je injekcioni rastvor za redukciju celulita koji je osmislio italijanski prof. Pasquale Motolese. Ovaj preparat je registrovan u evropskim zemljama kao i kod nas, primenjuje se širom sveta, bezbedan je i efikasan za tretiranje različitih stadijuma celulita.

Alidya u svom sastavu ima različite amino kiseline, prilagodjava ph vrednosti sloja u koji je aplikovana i ima odličan uticaj na derm i potkožno tkivo. Kliničke studije su potvrdile dobru toleranciju i rezultate ovog preparata. Aktivne komponente u sastavu  su omogućile mezoterapijsko rešavanje problema celulita.

Sastav:

-poliaminokiseline,

-α 1 4 glikoz,

-EDTA

-pufer za regulaciju pH vrednosti

Celulit nastaje kroz nekoliko faza:

  1. Loša drenaža limfe, zadržavanje tečnosti i izgled pomorandžine kore. Povećava se količina masnih ćelija i menja raspored vezivnih vlakana.
  2. Infiltrirajuća faza sa dehidriranom i neravnom kožom.
  3. Faza fibroze tj. širenje celulita u dublje slojeve kože. Loša je eliminacija ugljenih hidrata i usporena limfna drenaža. Kvržice tj. noduli postaju sve veći.
  4. Fibrozni ožiljci sa deformisanim vlaknima i zadržavanjem toksičnih produkata metabolizma, stagnacija tečnosti i masti. Veoma vidljiv spolja sa neravnom površinom.

Alidya je preparat koji deluje i na površinski i na duboki sloj,  redukujući celulit i utičući na promene u svim fazama.

Kako izgleda tretman?

Aplikovanje ovog preparata je mezoterapijsko, tankim iglicama od 30 G. Intervencija se radi jednom nedeljno i potrebna je serija od 6 tretmana kako bi se postigli vidjivi i dugotrajni rezultati. Znamo koliko je celulit čest i teško rešiv problem a  95% slučajeva pogadja žensku populaciju. Rastvor Alidya zbog visoke koncentracje aktivnih sastojaka značajno redukuje celulit, smanjuje fibrizno tkivo, otapa masne neravnine, popravlja drenažu tkiva i poboljšava tonus kože. Za dugoročno održavanje rezultata preporučuje se adekvatna fizička aktivnost i zdravije navike u ishrani.

Dr Branka Ostojić