Medical Line
Francuska 12, 11000 Beograd, Srbija Ponedeljak - Petak 12:00-18:00 +381 65 604 2340

Intralipoterapija je najsavremenija i najefikasnija metoda za reoblikovanje tela I topljenje viška masnih naslaga. Preparat Aqualyx je poslednja reč nauke u ovoj oblasti. To je precizno definisan protokol za eliminaciju masnih jastučića a definisao ga je poznati italijanski professor Pasquale  Motolese. Kod nas se ova procedura primenjuje već nekoliko godina kao registrovana i bezbedna, dajući odlične rezultate.

Šta je Aqualyx?

To je specijalan rastvor deoksiholata koji se posebno dizajniranim iglama Lipoinject ubrizgava u tkivo. Prednost pri aplikaciji je ta što se jednim ubodom lepezasto može pokriti veća površina. Na ovaj način obezbedjujemo komforniji i bezbolniji tretman. Potrebno je 2-5 aplikacija a one se izvode nakon perioda od tri nedelje.

Ovaj preparat je registrovan u zemljama EU, bezbedan, netoksičan.

Koje regije tretiramo?

Aqualyx uspešno topi višak masti na bokovima, stomaku, zadnjici, unutrašnjoj strani kolena, nadlakticama, podbratku, gornjem delu ledja.

Moguće je otopiti i najtvrdokornije jastučiće koji su rezistentni na vežbanje i dijete. Treba naglasiti da ovo nije metoda za gubljenje velikog broja kilograma već za ciljano delovanje na problematične regije

Prednosti

Tretman traje oko 20-30 minuta. Nakon primene Aqualyx-a pacijent se vraća svakodnevnim aktivnostima. Nema bolova niti većih modrica od uboda. Aktivne supstance deluju na regiju u koju su aplikovane i nema pojave neravnina. Mogućnost pojave bilo kakvih komplikacija je minimalna. Velika prednost u odnosu na liposukciju je brz oporavak ali i veoma povoljna cena intervencije. Proceduru izvode samo sertifikovani doktori!


Kontraindikacije

Kao i kod većine procedura vezanih za estetsku medicinu, važe pravila koja treba poštovati. Intervencija se ne radi u periodu trudnoće i laktacije. Takodje, osobe sa autoimunim oboljenjima, dijabetesom, oboljenjima bubrega, jetre ili štitaste žlezde nisu kandidati.

Aqualyx je savremena, visoko efikasna metoda oblikovanja tela čiji se rezultati mogu porediti sa hirurškim tj. sa liposukcijom ali je daleko komforniji i bezbedniji. Veliki broj kliničkih studija je to i potvrdio.

Dr Branka Ostojić