Medical Line
Francuska 12, 11000 Beograd, Srbija Ponedeljak - Petak 12:00-18:00 +381 65 604 2340

Biorevitalizacija je injekciona tehnika podmlađivanja kože lica, vrata, šaka i dekoltea. Ova intervencija  je metoda izbora kada doktor za kratko vreme želi postići što bolji rezultat. Suštinska razlika  između mezoterapije i biorevitalizacije je u  intenzitetu. Biorevitalizacija za veoma kratak vremenski period daje očigledan, blistav rezultat dok je kod mezoterapije poenta u postizanju kumulativnog efekta i održavanje izgleda na duže staze.

Kada se opredeljujemo za biorevitalizaciju?

Ovaj tretman je dobro rešenje pred važne dogadjaje kada je potrebno ukloniti znake umora, dehidratacije, neujednačenu boju tena...Pravilnim odabirom materijala postižemo blistavost i svežinu.

Supstance koje se unose u kožu

Koktel koji će Vaš doktor napravitii baziran je na preparatima sa visokom koncentracijom aktivnih supstanci. Osnovni sastojak je hijaluronska kiselina koja je poznata po fantastičnoj sposobnosti hidratacije jer jedan molekul ove supstance  vezuje 500 molekula vode. Dokazano je da se količina hijaluronske kiseline u koži vremenom smanjuje i zbog toga ukljucujemo nadoknadu hijalurona injekcionim putem.  Preparati koji se upotrebljavaju su bezbedni, bez konzervansa, parabena, boja i materija životinjskog porekla. Hijaluronska kiselina koja se primenjuje ima malu molekularnu težinu i   obezbeđuje bolju koheziju na ćelijskom nivou. Metabolizam ćelija se značajno poboljšava. Sprečava se transepidermalni gubitak vode  i stimuliše sintezu kolagena tipa 1. Ovim mehanizmima  koža postaje hidrirana i negovana.

Antioksidansi (vitamini A, C, E) su supstance koje sprečavaju oštećenja nastala dejstvom slobodnih radikala. Vrlo često su u upotrebi u antiejdzing medicini. Blagotvorna dejstva ove kombinacije vitamina su: stimulacija obnavljanja kože, sinteza kolagena, smanjenje aktivnosti alfa-tirozinaze (enzima koji utiče na pigmentaciju), smanjenje pojave tamnih fleka, sprečavanje  pojave akni.

Za postizanje efekta liftinga koristi se DMAE (dimetiletanolamin). Ova supstanca se  i inače nalazi u ljudskom organizmu. U kombinaciji sa organskim silicijumom podmlađuje i dodatno zateže kožu popravljajući tonus. Organski silicijum kao strukturna komponenta  predstavlja sastavni deo važnih makromolekula- kolagena i elastinajer vezuje vodu u epidermisu i hidrira kožu. Peptidi i faktori rasta su takodje dodatne komponente u  koktelu za biorevitalizaciju kože.

Izbor aktivnih supstanci zavisi od problematike koju je potrebno rešavati a pri tom postići maksimalne efekte. Ukoliko je koža značajno oštećena preporučuje se nekoliko tretmana. Nakon boravka na moru, kada je koža isušena i oštećena dobro je uraditi ovu intervenciju. Na taj način se izbegava fotostarenje kože i smanjuju oštećenja nastala delovanjem UVA i UVB zraka.

Kako izgleda tretman biorevitalizacije?

Tretman nije bolan i traje kratko. Kožu je potrebno temeljno očistiti i ukoliko je potrebno koristiti anestetičnu kremu. Posebnom tehnikom ubrizgavanja aplikuju se aktivne supstance u kožu i potkožno tkivo. Moguće je blago crvenilo nakon intervencije koje se vrlo brzo povlači a pacijent se može odmah vratiti svojim svakodnevnim obavezama. Rezultati su odmah vidljivi i u narednom periodu sve izrazeniji.

Biorevitalizacija je  procedura kojom se koža hidrira, regeneriše i podstiče niz reparatornih mehanizama.  Moguće je rešiti i druge probleme kože kao što su hiperpigentacije, proširene pore i sitne borice. Na ovaj način dobijamo dobre rezultate za kratko vreme.

Dr Branka Ostojić