Medical Line
Francuska 12, 11000 Beograd, Srbija Ponedeljak - Petak 12:00-18:00 +381 65 604 2340

Dermapen ili "olovka“ za podmlađivanje je aparat za izvodjenje kolagen indukcione terapije od strane dermatologa. Može biti alternativa dermaroleru. Prednostidermapena je upodešavanju dužine iglica na samom aparatu što omogućava preciznost  uradu i odličan rezultat. Iglice ovog aparata su pet puta tanje i čak 100 puta gušće od sličnih aparata na tržištu. Postoji i mogućnost odabira brzine rada. Ono što dermapen svrstava u sam vrh lekarskih antiejdžing procedura je to što se kao i roler, može koristiti za tretiranje više različitih problema kože.

Indikacije za upotrebu dermapena:

-bore oko očiju i usana

-poboljšanje teksture kože

-površinske bore,

-ožiljci od akni

-hiperpigmentacije,

-melazma

-alopecija

-strije

-povećanje apsorpcije preparata za negu

-proširene pore

-poboljšanje tonusa kože.

Zašto odabrati dermapen?

Dermapen je aparat koji može da se upotrebi za tretiranje kompletnog lica jer se podešava intenzitet tokom rada. Osetljiva regija sa tankom kožom oko očiju se tretira sa 0,25, obrazi sa 1-1,5 jer imaju potporu potkožnog tkiva. Za tretiranje alopecije preporučena je stamping tehnika sa podešavanjem na 0,2-0,5. Ovakvu preciznost u radu omogućavaju karakteristike samog aparata. Prednost dermapena u odnosu na dermaroler je ta što rad pod uglom od 90 stepeni u odnosu na površinu kože sprečava kidanje i oštećenje tkiva. Tretman je bezbedan, komforan i efikasan.

Očekivani rezultati

Rezultati vide se već nakon prve upotrebe u smislu bolje apsorpcije kozmetičkih preparata i boljeg tonusa kože. Za rešavanje problema ožiljaka I hiperpigmentacija potrebna je serija od nekoliko tretmana. Kada se postigne cilj, preporučljivo je održavanje na 6 meseci jer se na taj način održava stimulacija sinteze kolagena.

Mere posle tretmana

Nakon upotrebe dermapena moguće je blago crvenilo koje se vrlo brzo povlači. Preporučuje se krema sa visokim zaštitnim faktorom jer je koža vrlo osetljiva na spoljašnje uticaje.

Dr Branka Ostojić