Medical Line
Francuska 12, 11000 Beograd, Srbija Ponedeljak - Petak 12:00-18:00 +381 65 604 2340

Trenutno najefikasniji način za postizanje neoperativnog liftinga lica podrazumeva primenu Silhouette soft niti. Uvodi se samo par niti koje su specijalno dizajnirane i biorazgradive. Potreban je samo jedan tretman u trajenju od 45 min. a rezultat je održiv u proseku oko dve godine .

Šta su Silhouette soft niti?

Tenzione Silhouette soft niti su najnovija generacija lifting niti. U upotrebi su već nekoliko godina širom sveta. Ono po čemu se razlikuju od ostalih jeste njihova zupčasta povtšina i konusi koji efikasno zatežu tkivo i daju taj željeni lifting efekat. Ovo je potpuno bezbedna procedura sa dobrim efektima i očuvanjem prirodnog izgleda lica.

Kada se upotrebljavaju Silhouette soft niti?

Kada je potrebno oblikovanje, zatezanje lica i smanjenje dubine bora koriste se ove niti. Takodje, moguće je podizanje obrva i zatezanje podbratka.  Rezultat je odmah vidljiv i vremenom sve bolji zbog sinteze kolagena. Idealni kandidati za ovu proceduru su i muškarci i žene posle  trideset pete ili četrdesete godine života koji žele mladalački izgled a došlo je do blagog spuštanja lica, gubljenja kontura, pojave manjeg viška kože duž regije donje vilice ili usecanja nazolabijalnih bora ( linija koje idu od nosa ka uglovima usana).

Kako izgleda tretman?

Posle temeljnog čišćenja lica i injekcionog aplikovanja anestetika na mesto gde će se uvoditi nit, lekar postavlja Silhouette soft u odgovarajući sloj potkožnog tkiva.  Najčešće je dovoljan jedan par niti odgovarajuće dužine. Nakon adekvatnog  zatezanja i isecanja viška konca, intervncija je gotova i pacijent nema potrebe za posebnim oporavkom već se vraća svakodnevnim aktivnostima. Rezultati zavise od prethodnog stanja kože, tehnike postavljanja,  dužine i broja niti.

Indikacije za Silhouette soft niti

  1. Lifting lica
  2. Oblikovanje i naglašavanje kontura lica
  3. Podizanje obrva
  4. Podizanje jagodica i smanjenje nazolabijalnih bora
  5. Zatezanje kože donje trećine lica

Koje su kontraindikacije za Slhouette soft?

Za većinu estetskih procedura važi pravilo da se ne rade u toku trudnoće i laktacije. Nije preporučljivo aplikovati tenzione niti osobama sa autoimunim bolestima, poremećajima koagulacije krvi, infekcijama na mestu intervencije.

Razlika izmedju mezoniti i Silhouette soft niti

Mezoniti su napravljene od biorazgradivog materijala koji se naziva polydioxanon a on se nešto brže razgradjuje u koži u odnosu na polilaktičnu kiselinu koja je u sastavu Silhouette soft niti. Za lifting rezultat potreban je veći broj mezoniti a samo par tenzionih koje su duže i jačeg lifting potencijala. Naravno, malo je invazivnija i tehnički zahtevnija procedura aplikovanja Silhouette soft niti.

Preporuke nakon tretmana

Posle intervencije moguć je prolazni  otok. Ako dodje do sitnijih modrica, mogu se prekriti korektorom. Ne treba ići na tretmane i masaže lica mesec dana nakon aplikovanja tenzionih niti. Za sva pitanja mozete se obratiti svom doktoru.

Dr Branka Ostojić