Medical Line
Francuska 12, 11000 Beograd, Srbija Ponedeljak - Petak 12:00-18:00 +381 65 604 2340

Tretmani za negu kože su vrlo različiti s obzirom na to da je svako lice drugačije  I traži specifičan pristup. Način zivota, ishrana, godine, izloženost nikotinu I mnogi drugi faktori utiču na proces starenja I sam izgled. Preparati koje upotrebljavamo u svom radu su visoko kvalitetni, najpoznatijih svetskih brendova I posebno formulisani da omoguće hidrataciju, oksigenaciju I revitalizaciju kože lica. Najomiljenije linije naših korisnika su kozmetika Dr Murad, Skeyndor I Dr Irena Eris.

Tretman vitaminom C

Namenjen  je svim tipovma kože a naročito zrelijoj, umornoj  I hiperpigmentisanoj. Zbog izrazitog antioksidativnog dejstva veoma je delotvoran kod fotoožtećenja nastalih dejstvom sunčevih zraka. Omogućava postizanje svežine I lepog, ujednačenog tena.

Tretmani za oksigenaciju tkiva

Podrazumevaju primenu preparata koji poboljšavaju lokalnu cirkulaciju I snabdevanje hranljivim materijama. Kiseonik koji se pod pritiskom aplikuje spolja, ubrzava oslobadjanje štetnih materija  iz ćelija I omogućava detoksikaciju. Naročito se preporučuje pušačima I osobama koje puno vremena provode u zatvorenom prostoru.

Enzimski higijenski tretmani

Higijenski tretman lica mozemo smatrati osnovnim ali vaznim tretmanom nege. Nezaobilzan je deo lične higijene lica i podrazumeva čišćenje kože,uklanjanje komedona,  kao i hidriranje i pojačavanje cirkulacije u  koži.

Koža prevashodno ima barijernu funkciju. Predstavlja najveci organ ljudskog tela zbog svoje velike površine, štiti  od virusa i bakterija, održava balans tečnosti u našem organizmu i omogućava regulaciju  telesne temperature. Zbog izloženosti spoljašnjim faktorima kao sto su UV zraci, duvanski dim, različita sminka, hladnoća, toplota I td. cesto je iritirana, aknozna I sa izmenjenom pigmentacijom. U kućnim uslovima nemoguće je dubinski očistiti kožu od raznih necistoća I ukloniti sadržaj iz prosirenih pora, tako da se higijenski tretmani preporučuju jednom mesečno uz odabir kvalitetne kozmetike I edukovanog kozmetičara.

Šta je higijenski tretman lica?

Higijenski tretman lica je tretman koji se prilagodjava tipu kože i starosnom dobu. Upotrebom odgovarajućih preparata postize se otvaranje pora, uklanjanje površinskog sloja ćelija i nečistoća u porama. Cilj je omogućiti koži da bude čista, zdrava i hidrirana.U centru Medical line upotrebljavamo Murad i Babor preparate koji su se pokazali jako dobrim u ovom pogledu.

Koje su faze tretmana?

Tokom čišćenja lica obuhvaćen je mehanicki piling, otvaranje pora, komedoekspresija, dubinska dezinfekcija i oksigenacija tkiva , masaža sa limfnom drenazom lica, vrata i dekoltea kao i maska koja je adekvatna za odredjeni tip kože.

Kome se preporučuje higijenski tretman lica?

Higijenski tretman lica se preporučuje  muškarcima i ženama svih uzrasta. Preporucljiv je od puberteta kad pocinju da se desavaju velike promene u organizmu a reflektuju se problematicnom kozom sa aknama. Nakon konsultacije sa dermatologom opredeljujemo se za adekvatan tretman.

Dr Branka Ostojić